Első nap a virtuális osztályteremben

20200316blog.jpg 

Reggel nagyon furcsa volt, hogy a gyerekek nélküli iskolában szólalt meg a csengő. Számtalan érzés kavargott bennem. Akárhogy is, egy új korszak kezdete ez a mai nap. De nem sok helye van most a tétovázásnak. A bizonytalanságot, az aggódást, a zavart, a dühöt, az indulatokat s legfőképp a pánikot meg bármiféle egyéb negatív dolgot határozottan ki kell, hogy szorítsa az agyunkból, a szívünkből a kreativitás, a tettrekészség, a remény. Az a képességünk, hogy a nehéz helyzeteket is a javunkra fordítsuk. A konfliktushelyzetek, ha már vannak, alakuljanak konstruktívakká.

Nos, ezzel indul ez a blog, a pszichowellness-iskola. A pszichowellness, a gondolkodásunkból fakadó jóllét. Vannak dolgok, melyeken nem tudunk változtatni, akkor nincs más hátra, a hozzáállásunk legyen más.

Az a fohász jutott eszembe, melyet egyesek Szent Ferencnek, mások Teréz anyának tulajdonítanak. Ma ezt osztom meg. Álljon ez ennek az új korszaknak a küszöbén!

Istenem adj lelki békét annak elfogadására, amin változtatni nem tudok. Bátorságot, hogy változtassak azon, amin tudok, és bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget!

Úgy legyen!